Padel tennis – Den ultimative guide til sporten 2023

padel tennis

Er du på udkig efter en ny sport at spille? Så skal du ikke kigge længere end til padel tennis! Padel tennis er en ny og spændende sport, som hurtigt vinder popularitet over hele verden. Det er en blanding af tennis og squash, med et par ekstra twists.

I denne guide vil vi gennemgå, hvad padel tennis er, hvordan man spiller det, hvad du skal bruge for at komme ordentligt i gang og meget mere. Så hvis du er klar til at lære om alles nye yndlingssport, så lad os komme i gang.


Hvad er padel tennis?

Padel tennis er en ketcher-sport, der kombinerer elementer fra tennis og squash. Spillet spilles på en bane, der er lidt mindre end en traditionel tennisbane med vægge på tre sider og hegn på den fjerde. Spillet ligner tennis, idet det har et net, ketcher og en bold. De vigtigste forskelle er dog banestørrelsen, antallet af spillere (det er et dobbeltspil) og brugen af væggene, når der spilles.

I sin kerne er padel tennis en hurtig sport, der kræver hurtige reflekser, god hånd-øje-koordination og strategisk tænkning. Det er også en fremragende form for motion, da det kræver masser af løb og hop. Derfor er det en fantastisk måde at holde sig i form og have det sjovt på samme tid.


Historien bag padel tennis

Padel tennis menes at have sin oprindelse i Mexico i 1960’erne, selvom spillets nøjagtige oprindelse er genstand for debat. Det menes at være blevet skabt som en måde at gøre traditionel tennis mere tilgængeligt for folk, der havde begrænset adgang til tennisbaner.

Spillet spredte sig hurtigt til hele Latinamerika, og i 1980’erne var det blevet en populær sport i Spanien. Derfra spredte det sig til hele Europa, og i dag bliver det stadig mere populært i USA.


Det grundlæggende i padel tennis

Padel tennis spilles på en bane, der er lidt mindre end en tennisbane med vægge på tre sider og hegn på den fjerde. Banen er delt i to halvdele, hvor hver spiller tager en side. Nettet er placeret i midten af banen, og hver side af banen er opdelt i to felter. Spillerne skal slå bolden over nettet og ind i den modsatte firkant.

Spillerne bruger ketchere, der ligner tennisketchere, men med et lidt større hoved. Den bold, der bruges i padel tennis, ligner en tennisbold, men har en blødere kerne og et hårdere ydre lag.


Sådan spiller man padel tennis

Padel tennis er et dobbeltspil, hvor hvert hold består af to spillere. Spillet spilles i bedst-af-tre-format, og det første hold, der vinder to sæt, erklæres som vinder.

Hvert sæt spilles med 11 point, og en omgang afsluttes, når det hold, der serverer bolden, ikke returnerer den, eller hvis bolden går uden for banen. Spillet begynder med, at det ene hold server bolden over nettet. Modstanderen skal derefter returnere bolden, og hvert hold skal skiftevis serve, indtil pointet er vundet.

Når spilleren server, skal han/hun slå bolden over nettet og ind i det modsatte felt. Hvis bolden ikke lander i det modsatte felt, betragtes serven som en fejl, og det andet hold får pointet.

Når spilleren returnerer bolden, skal han/hun ramme bolden, før den hopper to gange. Hvis bolden rammes efter det andet hop, betragtes det som en fejl, og det andet hold tildeles pointet.


Hvor mange skal man være til padel tennis?

Hvor mange personer er der brug for til padel tennis? Ikke for mange! Faktisk er du klar, så længe I er fire personer – to per hver side, og I er klar til at gå i gang.

Og fordi banen er lille, er det nemt at bevæge sig rundt og holde trit med bolden. Så uanset om du er nybegynder og leder efter en ny sport at gå i gang med, eller om du er en erfaren tennisspiller, der leder efter en ny udfordring, er padel tennis helt sikkert værd at prøve.Forskellen mellem padel tennis og traditionel tennis

Selv om padel tennis på nogle måder ligner traditionel tennis, er der nogle vigtige forskelle. Den mest indlysende er den mindre banestørrelse, som giver mulighed for hurtigere handling og kortere rallys.

En anden vigtig forskel er brugen af væggene, når der spilles. Spillerne kan bruge væggene til deres fordel, når de returnerer bolden, og dette tilføjer et element af strategi til spillet.

En anden forskel er brugen af det større ketcherhoved. Dette giver spillerne mulighed for at ramme bolden med mere kraft og spin, hvilket gør spillet meget mere dynamisk.

Den sidste forskel er brugen af en blødere bold. Dette gør spillet lettere at lære, da bolden ikke bevæger sig så hurtigt som en traditionel tennisbold.


Sådan kommer du i gang med at spille padel tennis

Den bedste måde at komme i gang med at spille padel tennis på er at finde en lokal klub eller en bane at spille på. Hvis du bor i et område med et stort padel tennis-fællesskab, kan du måske finde en klub eller en bane, som du kan blive medlem af.

Hvis du ikke har adgang til en klub eller bane, kan du også øve dig derhjemme. Du kan købe et padel tennis-sæt, som indeholder en bane, ketchere og bolde. Dette er en god måde at øve dine færdigheder på og blive fortrolig med spillet.

Når du er fortrolig med de grundlæggende færdigheder, kan du begynde at spille med andre spillere. Dette vil hjælpe dig med at finpudse dine evner og blive en bedre spiller.


Hvad du skal bruge for at spille padel tennis

Padel tennis er en billig sport at komme i gang med, og alt, hvad du behøver for at komme i gang, er en bane, ketchere og bolde.

Banen er det vigtigste udstyr, og den kan være alt fra en fuld størrelse bane til en mindre bane, der passer til et hjem. Banen skal være flad og jævn, og den skal have vægge på tre sider og hegn på den fjerde side.

Hvad angår ketchere, skal du købe ketchere, der er specielt designet til padel tennis. Disse ketchere har et større hoved end traditionelle tennisketchere, hvilket giver mulighed for kraftigere slag.

Endelig skal du bruge bolde. Padel tennisbolde ligner tennisbolde, men de har en blødere kerne og et hårdere ydre lag.


Fordele og ulemper ved padel tennis

Padel tennis har både fordele og ulemper. Den største fordel er, at det er et hurtigt og spændende spil, som kan nydes af spillere i alle aldre og på alle niveauer. Den mindre banestørrelse gør det også lettere at lære, og brugen af væggene giver mulighed for mere strategisk spil.

Den største ulempe ved padel tennis er, at det kræver mere plads end traditionel tennis. Desuden kan spillet være dyrt at komme i gang med, hvis man ikke har adgang til en bane.


Fremtiden for padel tennis

Padel tennis bliver mere og mere populært over hele verden, og det er let at se hvorfor. Det er et sjovt og spændende spil, der kræver hurtige reflekser, god hånd-øje-koordination og strategisk tænkning. Det er også en fantastisk måde at holde sig i form og have det sjovt på samme tid.

Fremtiden for padel tennis ser lys ud, og det er sandsynligt, at padel sport fortsat vil vokse i popularitet i de kommende år. Sporten bliver allerede spillet i mange lande, og det er sandsynligt, at den vil blive endnu mere populær i fremtiden.

Så hvis du er på udkig efter en ny sport at kaste dig ud i, skal du ikke lede længere end til padel tennis. Det er den perfekte blanding af tennis og squash, og det vil helt sikkert blive alles nye yndlingssport!

Læs også vores guide omkring padel bat her.


padel tennis

Padel tennis er populært i hele verden

Padeltennis er blevet utroligt populært i dele af Europa, og det har vundet stor popularitet på verdensplan i de seneste år. Sporten spilles i hele verden hovedsageligt af entusiaster, der nyder at spille padel i stedet for traditionel tennis.
Derudover vælger mange mennesker at spille padel for at opnå fitness, da spillet kræver smidighed og koncentration lig andre sportsgrene som volleyball og håndbold.


Padel tennis i Tyskland

Padel har vundet popularitet i Tyskland som følge af indsatsen fra en gruppe entusiaster. Der er bygget flere padelbaner, og der er blevet registreret et tysk Padelforbund. Sporten har fået stor opmærksomhed på de sociale medier med grupper på Facebook og Reddit.


Padel tennis i Storbritannien

Padel i Storbritannien har været stigende i popularitet på det seneste, efter at den første bane blev bygget i London i 2017. Banen blev bygget i byen Wimbledon, og den lokale klub har aktivt udbredt kendskabet til spillet. Det har også fået meget opmærksomhed på de sociale medier med grupper på Facebook.


Padel tennis i Frankrig

Padel i Frankrig er vokset i popularitet på det seneste som følge af en gruppe entusiasters indsats. Gruppen har bygget fem baner, og der er blevet registreret et fransk padelforbund. Sporten har fået stor opmærksomhed på de sociale medier med grupper på Facebook og Reddit.


Padel tennis i Spanien

Padel tennis har været populært i Spanien siden begyndelsen af 2000’erne. I øjeblikket er sydamerikanske expats de mest aktive deltagere på spanske padelbaner. Dette kan tilskrives det faktum, at de udlændinge udgør hovedparten af spillerne af spansk padel. For eksempel er den største spanske padelklub Asociacion de Padel de Almeria (Almeria Padel Association).

Det spanske padel-fællesskab har også været aktivt på de sociale medier med grupper på Facebook, VK og Reddit. Der er blevet registreret et spansk padelforbund, men det har ikke været aktivt i lang tid.


Padel tennis i USA

Padel er blevet mere og mere populært i USA i de seneste år. Tidligere havde mange amerikanske stater aktive padel-samfund, men disse aktiviteter er faldet i de seneste år på grund af manglende bevidsthed og interesse i offentligheden.

I øjeblikket forsøger nogle få foreninger at gøre padel mere almindeligt udbredt. Som følge af disse bestræbelser er baner blevet mere almindelige i landet, og mange byer er begyndt at bygge padel-specifikke baner. Desuden har USA et stærkt padel-fællesskab på sociale medier som Reddit, Discord og Facebook-grupper.


Padel tennis i Mexico

I lighed med Spanien har padel vundet popularitet i Mexico, og især i Baja California-regionen. Den første mexicanske padelbane blev bygget i byen Ensenada i 2011. Sporten er blevet støttet af den lokale klub, Baja Padel, som aktivt har organiseret arrangementer og turneringer.

Mexicansk padel støttes også af grupper på de sociale medier med en Facebook-gruppe med over 600 medlemmer og en Reddit-gruppe med over 700 medlemmer.


Padel tennis i Argentina

Padel har vundet popularitet i Argentina i de seneste år. Den første bane blev bygget i byen Posadas, og den lokale klub har aktivt spillet spillet spillet. Sporten er blevet støttet af grupper på de sociale medier, med en Facebook-gruppe med over 200 medlemmer og en Reddit-gruppe med over 900 medlemmer.


Padel tennis i Indien

Padel er også vokset i lande som Indien, hvor en stor gruppe entusiasters har bygget flere baner, og der er endda blevet registreret et Padelforbund i Indien. Sporten har fået stor opmærksomhed på de sociale medier med grupper på Facebook.


Kilder og tests

  • Zona de Padel skriver dette om de bedste padel bat.
  • Se her hvad Jean Galea skriver om det bedste padel udstyr.
  • Her får du en gennemgang af Padel Padel Padel ift. de bedste skud og rallies der har været i professionel sammenhæng.