Padel tennis regler: Alt hvad du behøver at vide for at komme i gang

padel tennis regler

Drømmer du om at komme ud og røre dig i en holdsport? Men føler du ikke, at for eksempel fodbold, håndbold eller løb er noget for dig? Og vil du i virkeligheden bare gerne hurtigt i gang med en sportsgren, som er nem at tage hul på? Så bør du kaste dig over den nye og voldsomt populære sportsgren: padel tennis.

Padel tennis er en hurtig sport med fuld kontakt, der spilles på en lille bane med fire spillere. Spillets unikke karakter betyder, at du skal have opfrisket reglerne, inden du går i gang med spillet.


Vi forklarer alt fra, hvordan man holder raketten til etikette til vores ultimative guide til de mest grundlæggende padel tennis regler. Læs guiden omkring padel bat her.


Hvad er padel tennis regler?

Padel tennis er et spil, der spilles på en lille bane med fire spillere. Padel tennis spilles mellem to hold på to spillere; hver side har to rackets, to bolde og to sæt scoringsudstyr. Når et par vinder seks ”partier”, vinder parret et ”sæt”. Det kræver dog, at man fører med mindst to ”partier”. Spillerne skifter side i slutningen af hvert spil.

Banestørrelsen er større end squashbanestørrelsen, da det giver mulighed for længere rallys og mere kontakt mellem spillerne. Nettets højde er også lavere end i squash for at tilskynde til mere netkontakt.


Sådan spiller du padel tennis

 1. To hold med to spillere på (2×2) stiller sig over for hinanden på hver sin side af nettet.
 2. Bolde må kun ramme gulvet én gang på egen banehalvdel, når der serves – straks efter skal den skydes tilbage på modstanderens banehalvdel.
 3. Bolden må kun rammes af én spiller, inden den skydes over til modstanderne.
 4. Bolden må gerne ramme gulvet og derefter en væg, inden den skydes tilbage til modstanderen.
 5. Hvis dit hold fører med 2 partier, får I et parti.
 6. Man skal vinde 6 partier for at vinde et sæt, og vinde 2 sæt for at vinde kampen.

Sådan mister du point i padel tennis

Når du eller modstanderen skyder til bolden, har det stor betydning, hvilken overflade bolde rører som det første på sin vej. For at konkretisere det, skal du huske på, at du taber duellen, hvis:

 • Bolden slås i nettet på egen banehalvdel.
 • Bolden rammer en spiller.
 • Bolden rammer væggen før gulvet.
 • Der laves et dobbelt slag.
 • Bolden rammer gulvet 2 gange på egen banehalvdel.
 • Du laver servefejl to gange i træk.
 • Du slår til bolden, inden den kommer over på egen banehalvdel.

Sådan vinder du et spil padel tennis

Padel tennis minder på mange måder om almindelig tennis, og der tælles point på helt samme måde. Når dit hold vinder den første duel, vil I føre med 15-0. Hvis I vinder alle dueller hele vejen op til fjerde duel, vinder I hele partiet.

Man vinder først, når man vinder seks partier. Dog skal man altid føre med to for at vinde et parti, og du får altså dermed ikke noget ud af, at der står eksempelvis 6-5. Hvis der står 6-6, kaldes det en ”tiebreak”, og der spilles herefter, til det første hold har vundes syv dueller.


Den klassiske padel tennis bane

En padel bane skal helst leve op til de generelle regler for en ordentlig bane. En padel tennis bane er typisk 20 meter lang og 10 meter bred. Det giver masser af rum til at kunne bevæge sig i, samtidig med at banen ikke er for stor og uoverskuelig.

Der findes flere forskellige typer baner til padel tennis:

 • Pro touring-bane: Den standardbanestørrelse, der anvendes i padeltennis.
 • Intermediate court: En mindre bane, der typisk bruges til træning eller af juniorer. Den ene side af banen er “in”, og den anden side er “out”.
 • Squashbane: En større bane, der kan bruges til squash og padeltennis.

Der findes også blandede banestørrelser med en bane af en anden størrelse i midten. Denne bruges typisk til undervisning af blandede lektioner.

Hvis du ikke har en ordentlig padel tennis bane til rådighed, kan det være svært at gennemføre spillet korrekt. Det skyldes især vigtigheden af at have vægge til alle sider, I kan anvende aktivt i jeres spild.


Brug væggene i padel tennis

Padel tennis adskiller sig især fra traditionel tennis ved, at banen er omgivet af vægge. Her skal du ikke passe på væggene; du skal derimod anvende dem aktivt i dit spil. Du må nemlig gerne udnytte væggene til at score flere point.

Du skal dog bare kende reglerne for at anvende væggene i padel tennis. Du må først ramme væggen, når bolden har ramt jorden én gang. Du må gerne ramme både modstanderens væg, men også din egen.

Bagvæggen er typisk 4 meter høj, og 3 af disse metre skal være af plexiglas. Resten er trådhegn. Det betyder, at der god mulighed for at anvende de store overflader, der omgiver jer på banen.


Nettet på banen

Ligesom i traditionel tennis spiller nettet i padel tennis også en vigtig rolle. Det adskiller de to hold og markerer, hvor højt serven og skuddene skal være. På samme tid mister et hold også sit point, hvis de rammer nettet.

Nettet skal være 10 meter langt, og så er standardhøjden 0,88 meter i midten. Nettet er spændt op på to stolper, og ude i kanten vil nettet typisk have en højde på 0,92 meter.


Sådan server du korrekt i padel tennis

Hvis du er ny i spillet eller ønsker at forbedre dine færdigheder, er det vigtigt at vide, hvordan man server korrekt. Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at komme i gang:

 1. Sigt altid mod midten af banen. Dette vil give dig det mest konsekvente slag, og det vil også gøre det lettere for din modstander at returnere din serv.
 2. Brug ikke for meget kraft, når du server. Prøv i stedet at finpudse din serv, så din modstander kan slå svage slag.
 3. Vær hurtig til at justere din indstilling – det vil hjælpe dig med at ramme bolden hurtigere og mere præcist.
 4. Når du server, skal du sørge for at holde hovedet oppe; du ved aldrig, hvornår din modstander måske slår en kraftfuld serv. Hold øjnene åbne, og vær ikke bange for at foretage en hurtig justering i din serv-strategi. Med disse enkle tips vil du serve som en professionel på ingen tid!

Sådan bliver du generelt bedre til padel tennis regler

Hvis du ønsker at forbedre dit padel tennis, får du her et par tips til at hjælpe dig i gang:

 1. Start med at varme dine muskler op. Ved at spille nogle lette opvarmningsøvelser før din egentlige tennissession hjælper du din krop med at forberede sig på den fysiske aktivitet.
 2. Øv dig på din serv. En god serv er vigtig for enhver spiller, og hvis du lærer at serve godt, vil det hjælpe dig med at vinde flere point. Øv dig i at serve, indtil du føler dig tryg ved din levering – og tag det så med på banen!
 3. Øv dig i dine grundslag. Et godt grundslag giver dig mulighed for at slå bolden ind på banen på mange forskellige måder, hvilket vil gøre det svært for din modstander at forudsige, hvor bolden vil gå hen.
 4. Øv dig i dit fodarbejde. Et godt fodarbejde vil gøre det muligt for dig at bevæge dig hurtigt rundt på banen og slå bolden i alle retninger.
 5. Tag øvelsessving. Vær ikke bange for at eksperimentere – et godt sving er et sving, der er behageligt for dig. Efterhånden som du bliver bedre, vil du opdage, at dine sving bliver mere rytmiske og konsekvente.

padel tennis regler

Derfor skal du melde dig ind i en padel tennis klub

Hvis du er på udkig efter en sjov og spændende sport at deltage i, kan du med fordel vælge padel tennis. Padel tennis er en hurtig sport, der kombinerer elementer fra tennis og håndbold. Og fordi det er en holdsport, er den fantastisk til at socialisere og opbygge relationer. Da det er en fysisk krævende sport, er padel tennis perfekt for dem, der ønsker at styrke deres krop og forbedre deres kondition – og samtidigt have det sjovt.

Så hvis du leder efter en sport, der udfordrer dine evner og giver dig masser af sjov, er padel tennis den perfekte mulighed for dig. Og hvis du er interesseret i at melde dig ind i en lokal padel tennis klub, skal du bare gå på jagt på internettet. Der er heldigvis et bredt udvalg af klubber, så du er sikker på at finde én, der er perfekt for dig.


Sådan varmer du korrekt op til padel tennis

Selvom padel tennis er en sport, der er nem at gå til, er den stadig fysisk anstrengende. Det er derfor vigtigt, at du – og dine medspillere – varmer ordentligt op, inden spillet begynder.

For at varme op til padel tennis skal du lave nogle grundlæggende strækøvelser. Begynd med at stå med fødderne i hoftebreddes afstand, og pres håndfladerne op mod hofterne. Løft derefter armene op og fremad, og buk ryggen. Hold denne position i et par sekunder, før du langsomt sænker dem tilbage til udgangspositionen. Gentag strækket flere gange, og gå derefter videre til det næste stræk.

YouTube video

Kilder og tests

 • Padel Federation of Ireland har skrevet reglerne på Padel her.
 • All For Padel har også lavet dette indlæg omkring reglerne.
 • Stiga har lavet denne guide, hvis du har problemer med at huske alle reglerne.
 • Amstelpark Padel har skrevet denne blogpost. Læs den her.