Padel tennis pris – Guide til at spare penge i 2023

padel tennis pris

Hvis du overvejer at begynde at spille padel tennis, eller hvis du lige er begyndt på det, så kan det være, du har en masse spørgsmål. Padel er nemlig ikke en særlig udbredt sport endnu, og mange kender ikke rigtig til regler eller priser.

For hvad koster det at spille padel? Hvilket udstyr er der brug for? Hvad bliver den totale padel tennis pris? Det, og meget mere, får du svar på her!


Når du først lige er startet på padel tennis

Som med alle sportsgrene er der nogle do’s and don’t’s, du skal huske på i begyndelsen. Når du lige er blevet grebet af en ny hobby, er det fristende at bruge mange penge på sporten – men slå koldt vand i blodet.

I stedet for at bruge en formue på sportsudstyr, så tag en dyb indånding og se, om du kan nøjes med billigere eller lejet udstyr i begyndelsen. Brug lidt tid på at finde ud af, om sporten virkelig er noget for dig, eller om det er en interesse i øjeblikket.

Her kan du få et hurtigt overblik over padel tennis pris og udgifter til både udstyr og træning.


Hvor meget koster det at spille padel?

Det første stykke udstyr, du bør investere i, er en ketcher. Du vil kunne finde padel ketchere fra ca. 250,- kroner og opefter, hvor nogle af de bedste sagtens kan være en dyr investering. Til padel kræves der ikke noget specifikt tøj, men da det ofte spilles indenfor, er et par gode indendørs sportssko anbefalet.

Du kan finde sæt med padel tennis ketchere og bolde i én pakke, så du har udstyr til et helt spil. Prisen ligger fra 5-600,- kroner og opefter, men inkluderer ofte to ketchere og tre bolde. Det er et udmærket valg, hvis du og en partner eller ven vil begynde at spille sammen.

Prisen på undervisning er dog straks noget andet, og det er her, du virkelig skal tænke over, hvad du prioriterer i dit spil.


Hvad koster en padel time?

For undervisning vil prisen være bundet af forskellige sessions, og den vil naturligvis være anderledes alt efter, om du træner i hverdagene eller weekenden.

Prisen varierer rigtig meget i forhold til, hvor du bor henne, og i de mindre provinsbyer kan du godt finde undervisning fra ca. 350,- i timen, inkl. leje af bane, bolde og bat. I større byer som Aarhus vil prisen dog være markant højere, og her kan du godt regne med at skulle om på den anden side af i hvert fald 500,- kroner bare i hverdagene.

Padel er god motion, og hvis du ikke kender nogen, der er villig til at give dig gratis undervisning, er pengene godt givet ud til et par træningssessioner. Derefter kan du selv øve dig og spille med venner og familie for det sociale og motionens skyld.Hvad koster det at leje en padelbane?

Hvis du har prøvet at spille padel et par gange, eller hvis du gerne vil prøve det, så er det værd at se på, om der er en klub i dit nærområde. I en klub vil du kunne leje udstyr og en bane for en lavere pris, hvis du er medlem, men du kan også bare leje en bane én enkelt time ad gangen.

Afhængig af området vil en padel bane koste fra ca. 200,- kroner for en time. Hvis du virkelig vil prøve kræfter med sporten, kan det anbefales at melde dig ind i klubben for en sæson. Det giver dig mere tid til at øve og virkelig finde ud af, om det interesserer dig – og mister du interessen, kan du bare lade være med at forny dit medlemskab sæsonen efter.

Klubber har ofte åbent hus eller prøvetimer, du kan tage med til, for at se, om det er noget for dig. Det er værd at tage med til, før du forpligtiger dig.

Leje af bane vil ofte være inkluderet i prisen, når du booker en træner. Prisen vil også være markant anderledes alt efter, hvor i landet du bor henne, og om der er tale om en decideret padel bane eller en generel sportshal.


Sådan bliver du god til padel

Øvelse gør mester – især når det handler om sport! Padel er ikke verdens mest udfordrende sportsgren, men den er sjov og værd at kaste sig ud i, hvis du er interesseret i ketchersport og vil prøve noget nyt.

Hvis du vil blive god til at spille, er det værd at hyre en træner, så du kan få grundprincipperne på plads. Når først du har lært det basale og kender reglerne, kan du øve dig på egen hånd.

Uanset hvad det er, padel tennis eller hækling, så er den eneste måde at blive rigtig god til noget, at du har det sjovt imens. Hvis du ikke får fornøjelse ud af det, du laver, vil det føles mere som en sur pligt.

Sørg for at have sjov med det, du laver. Det kan være motivationen til at vinde medaljer eller fornøjelsen med at spille med andre, der driver dig – så længe, der er en drivkraft. Passion smitter af på evner, og hvis du gør noget udelukkende af vanens magt, vil forbedringer tage lang tid.


padel tennis pris

Før du begynder

Før du overhovedet begynder at kigge på padel tennis pris, så se, hvad du har derhjemme. I begyndelsen kan et par gamle indendørs sportssko sagtens være gode nok til at komme i gang, og bedre udstyr kan komme senere.

Padel er ikke den dyreste sport, du kan kaste dig ud i, men prøv stadig at prioritere dine køb. En ordentlig ketcher er vigtigere end nyt tøj, for med den rette ketcher kan du blive fortrolig med dens egenskaber og svagheder, og dit spil vil blive meget bedre.

I starten kan du nøjes med at leje, men hvis du bliver bidt af sporten, så få dig dit eget udstyr. Derefter kan du begynde at købe bolde og særligt udstyr til eget brug, så du ikke er så afhængig af en klub eller særlige baner.

Se her hvordan du vælger det rigtige padel bat til din spillestil.


Kilder og tests

  • Non Solo Padel har skrevet dette indlæg, om hvor meget det koster at spille padel.
  • Læs også Tecchettiamos indlæg her.
  • Se her hvor meget det koster at leje en bane i London.