Padel bolde test (2023) – Få den bedste bold til dit spil

padel bolde

For at opnå det optimale spil, vil det naturligvis altid være vigtigt, at man har udstyret i orden. Alle ved naturligvis, at valget af padel bat har en stor indflydelse på dette – men der er faktisk også stor forskel på, hvilken bold man vælger at benytte til spillet. 

Nogle bolde egner sig bedst til nybegyndere, fordi de måske giver et lidt langsommere spil, som kan være en fordel, hvis man stadig er ved at lære eller måske ikke helt har vænnet sig til de hurtige bevægelser – og andre bolde er ekstra hurtige, hvilket for nogle vil gøre spillet hårdere og sjovere, hvis man f.eks. søger lidt ekstra udfordring eller bare ønsker at presse sig selv lidt mere.

Valget af padel bolde afhænger af mange forskellige faktorer, såsom dit og modstandernes niveau, type af bane og flere andre ting. Det kan af samme årsag også være en fordel faktisk at have flere sæt bolde, så man har nogle til forskellige situationer – særligt hvis man af og til spiller på en anden bane, eller hvis man i perioder måske træner op til turneringer.

De 6 bedste padel bolde 2023

Som ny spiller skal du dog ikke frygte beslutningen om bolde så meget. I mange tilfælde handler det mest om, hvordan man får det optimale spil – men hvis man bare spiller for sjov eller for motionens skyld, så kan man som udgangspunkt bruge alle padel bolde.

Læs guide omkring bedste padel bat her.


#1 – Vores anbefaling – Bedste i test

RS Padel Champions Choice

RS Padel Champions Choice padel bolde
padel shoppen
 • Levering indenfor 1-2 hverdage
 • Fri fragt fra over 499 DKK
 • 101 dages returret
 • Prisgaranti

Disse padel bolde er udviklet i samarbejde med Simon Vasquez, som i skrivende stund er Sveriges top padelspiller. Ved at få en professionel spillers ekspertise med ind, har man kunne designe en bold, som efterlever de krav og forventninger som stilles, når spillet spilles – selv på det absolut højeste plan. Man kan netop få øjnene op for nogle af de problemstillinger, spillerne mødes med, som måske normalt ikke vil være til at forudse fra en producents synspunkt.

Denne padel bold er desuden lavet af filt, som er af en super høj kvalitet. Dette er med til at sikre en særligt god boldføling, og sikrer derved en perfekt spiloplevelse hver gang. Kvaliteten af filtet er også med til at gøre bolden endnu mere slidstærk og holdbar, så du vil opleve at bolden holder sig i ekstra lang tid, uden at den begynder at blive nusset eller at filtet begynder at falde af. 

Padel Champions Choice er padel bolde designet til at bevæge sig med en forholdsvis almindelig hastighed.  Dette betyder, at det er en god allround bold, som netop vil egne sig til langt størstedelen af alle spillere, ligegyldigt om de er begyndere eller om de spiller på turneringsniveau. Denne alsidighed betyder naturligvis ikke, at den gør spillet kedeligere for elitespillerne, da man sagtens kan skabe et hurtigt og aktivt spil med disse padel bolde.

Udvalgte specifikationer:

 • Hastighed: Almindelig, men hælder til den lidt hurtigere side
 • Anbefalet niveau: Alle

#2 – Fantastisk allround padel bold

Nox Pro Titanium

Nox Pro Titanium padel bolde
padel shoppen
 • Levering indenfor 1-2 hverdage
 • Fri fragt fra over 499 DKK
 • 101 dages returret
 • Prisgaranti

Nox har i mange år produceret padel bolde i høj kvalitet, og denne udgave er en videreudvikling af deres tidligere udgaver, som bringer kvaliteten endnu længere op. Nox stræber efter at anvende de bedste materialer, de kan, for at skabe en bold som lever op til alles forventninger og sikrer en absolut fantastisk spiloplevelse hver eneste gang. Deres valg af kvalitetsmaterialer sikrer yderligere boldene en ekstra god holdbarhed, så du ikke behøver skifte bolde så ofte.

Boldene er designet til at være lidt mere hurtige og livlige end tidligere modeller og nogle af konkurrenterne, og de kan derfor give et hurtigere og mere aktivt spil, hvor du hele tiden skal være aktiv. Dette skyldes blandt andet, at boldene har en noget højere fleksibilitet, og de vil derfor også være ekstra fordelagtige for øvede spillere, som måske føler, at de er blevet lidt for låst i deres vaner og tendenser i spil, og derfor måske søger noget lidt andet.

Dette betyder dog ikke, at de ikke er egnede for nybegyndere; disse padel bolde henvender sig nemlig til alle spillere, så længe de er klar på et aktivt og fysisk krævende spil. Boldene er desuden særligt egnede til padel baner, hvor de passer perfekt til den særlige belægning på banen.

Udvalgte specifikationer:

 • Hastighed: Lidt hurtigere end standarden.
 • Niveau: Alle, men kan med fordel bruges af øvede

#3 – Den officielle turnerings padel bold

Head Padel Pro

Head Padel Pro padel bolde
padel shoppen
 • Levering indenfor 1-2 hverdage
 • Fri fragt fra over 499 DKK
 • 101 dages returret
 • Prisgaranti

Denne padel bold er af så god en kvalitet, at det faktisk er den man spiller med til World Padel Tour, som både er den største padel turnering i verden, men også er det, som danner grundlæg for den egentlige verdensrangering for spillere. Så du kan i særdeleshed stole på, at den her bold lever op til ethvert niveau. Det er også den mest populære, og mest solgte, bold på verdensplan, og Head, som producerer den, arbejder konstant på at udvikle videre på den uden at ændre de helt basale elementer ved den. 

Man tænker måske, at der er tale om en særlig elite-bold, når den bruges ved de største turneringer – men det er faktisk en ret almindelig og basal bold; der har været fokus på at designe den til det perfekte, stabile niveau, så man altid opnår de forventede resultater i sit spil. Disse padel bolde er designet til at være lette at kontrollere, så du vil opleve at dit skud altid sidder der, hvor du regner med – hvis din præcision altså er til det.

Med det høje kvalitetsniveau følger selvfølgelig en holdbarhed, som matcher. Disse padel bolde kan sagtens holde til selv de længste spil, uden at du begynder at kunne mærke slid eller andre problemer. Så du kan sagtens medbringe disse til træningen eller kampen, hvor du vil kunne forvente noget af det absolut bedste på markedet. 

Det er netop disse kvaliteter som gør, at dette er den officielle turneringsbold på det højeste niveau.

Udvalgte specifikationer:

 • Hastighed: Almindelig
 • Niveau: Alle

#4 – Bedste padel bold til børn og afslappet spil

ZERV Play & Stay Grøn

padel bolde - ZERV Play & Stay Grøn
padel shoppen
 • Levering indenfor 1-2 hverdage
 • Fri fragt fra over 499 DKK
 • 101 dages returret
 • Prisgaranti

Disse padel bolde er designet med henblik på de lidt yngre spillere. Der er tale om en padel bold, som egner sig til børn i alderen fra 10 og op, som har brug for en bold, som ikke er helt så hård. Dette er et fornuftigt bud på den sidste bold inden de skal begynde at spille med de bolde, som normalt bruges i padel. 

Bolden fra ZERV har 25% lavere tryk, som netop gør at bolden er lidt blødere at spille med, hvilket egner sig til børn og unge, som ikke helt har opbygget den nødvendige styrke til normalt spil. Disse padel bolde er derfor også i særdeleshed egnet til folk, som måske ønsker en lidt lavere belastning på deres skuldre og albuer, når de spiller, da det sænkede tryk netop kan gøre spillet mere skånsomt. Dette kan f.eks. være en fordel for folk, som prøver at genoptræne efter skader, ældre mennesker – eller blot folk som ønsker et lidt lettere og mere afslappet spil.

Hastighedsniveauet i spillet vil med denne padel bold være lidt lavere, som følge af at bolden er lidt blødere, og derfor ikke modtager den samme energi i slaget og ligeledes ikke har det samme bounce, hvilket også kan være en fordel for nyere spillere, som ikke helt er klar til et højere niveau.

Udvalgte specifikationer:

 • Hastighed: Langsom
 • Niveau: Junior, ældre, genoptræning

#5 – Den spanske favorit

Bullpadel Premium Pro

padel shoppen
 • Levering indenfor 1-2 hverdage
 • Fri fragt fra over 499 DKK
 • 101 dages returret
 • Prisgaranti

Disse padel bolde fra spanske Bullpadel bruges særligt af de professionelle spanske spillere, hvor der i deres kredse sættes pris på bolden, som egner sig godt til træning og konkurrence. Bolden har også tidligere været den foretrukne bold til store turneringer, som f.eks. verdensmesterskabet i padel, og dette medvirker netop til, at mange professionelle stadig foretrækker at bruge netop denne bold, når de spiller.

Bullpadel Premium Pro er designet med en gummikerne, som har højere densitet, hvilket er med til at sikre, at bolden holder på trykket selv ved længere brug. Bolden vil derfor beholde sin hastighed og spændstighed, så holdbarheden er absolut i top med denne bold. Denne densitet ville ikke påvirke spillet i en sådan grad, at det bliver hårdere for kroppen eller giver yderligere belastning på skulder og albue, så enhver spiller kan med fordel benytte sig af disse.

Disse padel bolde er yderligere designet til at kunne fungere på forskellige baner – både baner som er beregnet til almindeligt spil for motionens skyld, men netop også baner, som er designet til konkurrence og turneringsspil. Der er derfor tale om en alsidig bold, som passer til alle niveauer og ambitioner – og hvis man spiller med turneringsønsker, kan det være en fordel at træne med denne bold fra tid til anden, så man kan opbygge et kendskab til netop denne spillestil.

Udvalgte specifikationer:

 • Hastighed: Almindelig
 • Niveau: Alle

#6 – Den hurtigste bold

Wilson Padel X3 Speed

padel shoppen
 • Levering indenfor 1-2 hverdage
 • Fri fragt fra over 499 DKK
 • 101 dages returret
 • Prisgaranti

Disse padel bolde er designet til at være ekstremt manøvredygtige og nemme at spille med, hvis du ønsker at gøre lidt mere ud af dit spil. Den ekstra manøvredygtighed gør nemlig også, at du kan lave nogle lidt mere specielle skud, hvilket sammen med den lidt øgede hastighed giver et ekstremt aktivt spil, som holder alle spillere på dupperne. Det er derfor ikke den optimale bold at vælge, hvis du er ny til padel, da det godt kan give et lidt hurtigere spil, end du ellers ønsker.

Producenten, Wilson, udfører også en ekstra grundig kvalitetskontrol, som sikrer at alle deres padel bolde altid er helt ens, så du ikke kommer til at opleve en ujævnhed i dit spil som følge af bolden. Denne grundighed i kvalitet ses også i deres valg af materialer, hvor der er brugt noget særligt vævet filt på bolden, som sikrer dens holdbarhed, selv ved det hurtigste og hårdeste spil. Boldene er ekstra slidstærke, og du kan sagtens bruge dem i lang tid ad gangen.

Boldene har en særligt elastisk kerne, som giver maksimal respons, når du slår til bolden og når den rammer noget fast. Bolden opnår altid maksimal fart, ligegyldigt om underlaget på banen er designet til hurtigt eller langsomt spil. Bolden vil i særdeleshed altid leve op til den hastighed, som antydes i navnet.

Wilson har også miljøvenlighed som en af deres kerneværdier, og både bolde og indpakning er designet til at være så miljøvenlige, som det kan lade sig gøre. Du kan derfor med god samvittighed bruge disse bolde. 

Udvalgte specifikationer:

 • Hastighed: Hurtig
 • Niveau: Øvede, turneringsspilere.

Hvad skal man kigge efter i en padel bold?

Det vigtigste, man skal være opmærksom på, når man køber padel bolde er, at boldene passer til netop dit spil. Man kan nemt tænke, at en bold bare er en bold, men der er lidt mere i det – selvom de dog overordnet vil fungere på samme måde. Blandt topmærkerne ligger forskellen dog i, hvordan de helt præcist fungerer i spil. 

Boldtryk

Den primære faktor for boldenes ageren er trykket i bolden. Det er dette, som vil afgøre, hvor meget fart padel bolde får, når de bliver ramt af battet, og hvor meget de hopper, når de rammer banden – og det er dette, som har betydning for, hvor hurtigt bolden flyver. Hurtigere padel bolde giver naturligvis et hurtigere og mere aktivt spil, hvor du virkelig kan blive presset til det yderste. 

Man kan naturligvis også få bolde, som netop er designet til at være langsommere, som f.eks. ses i vores test ved boldene fra ZERV. Foruden at give et langsommere og mere overskueligt spil, vil man med fordel også kunne bruge en bold med mindre tryk, hvis man tidligere har haft en skade, fordi det sænkede tryk netop vil være mere skånsomt for leddene og muskler i særligt albuen og skulderen.

Kvaliteten

Kvaliteten af padel bolde vil naturligvis også variere en smule. Det er nærmest umuligt at se ud fra billeder, og det kan faktisk også sjældent vurderes, hvis du ikke er en ekspert indenfor området. Men det er ikke fedt, hvis de bolde man lige har købt ender med at gå i stykker eller tabe trykket efter blot et par spil – så hvad gør man? Det bedste råd vil være, at du prøver dig frem med producenter, som har et godt ry inden for sporten – det er umiddelbart det bedste kvalitetsstempel, du normalt kan finde.

Vælger du dog nogle af de bolde vi har med i vores test, vil du være garanteret en bold af høj kvalitet, hvor holdbarheden er i top. De går ikke i stykker, bare fordi du har en serv udover det sædvanlige. Du kan derfor trygt og roligt fokusere på de fordele og ulemper, som boldene tilbyder i forhold til netop din spillestil.

Flere sæt bolde?

Du kan med fordel prøve dig frem med flere forskellige bolde, så du finder den type, som passer bedst til dig og dit spil. Du kommer formentligt også til at prøve andre padel bolde, når du spiller med andre – det kan jo være, at deres præferencer er forskellige fra dine, og det er netop en god måde at prøve nogle nye modeller på. Måske opdager du en ny yndlingsbold.

Men du kan med fordel også overveje, om du skal have mere end ét sæt bolde, så du måske kan få en smule mere variation i dit padel spil. Hvis du spiller padel med henblik på at spille på et professionelt niveau, eller måske blot deltager i turneringer for sjovs skyld, så kan du med fordel også købe de bolde, de spiller med til de forskellige turneringer. Det kan nemlig give dig en fordel, hvis du i forvejen har øvet med netop de bolde, turneringen bruger, så du ved, hvordan du skal sætte det perfekte skud. 

Kan man bruge en normal tennisbold til padel? Og er der en padel tennis bold, som kan bruges til begge?

Vi anbefaler kraftigt, at man bruger padel bolde til padel. Selvom de ligner hinanden, og bruges til sportsgrene som minder om hinanden, så er der faktisk nogle forskelle mellem padel bolde og tennis bolde, som kan mærkes i spillet. Standard padel bolde er faktisk tungere og har et lidt lavere tryk end de bolde, man bruger i tennis. Dette giver et lidt langsommere spil, hvilket måske virker lidt modsigende i forhold til, hvordan man normalt opfatter padel – og i særdeleshed i forhold til f.eks. de Speed bolde, som bl.a. Wilson producerer. Men man bruger netop padel bolde, fordi de hopper anderledes, på grund af deres lidt tættere bygning – og hastigheden behøver ikke være på sammen niveau som i tennis, fordi du har så mange flere vinkler at spille med i padel på grund af banderne. 

I situationer hvor du ikke har padel bolde til rådighed, hvis du f.eks. har glemt dem, eller de er gået i stykker, vil du i nogen grad kunne bruge en almindelig tennis bold, men du skal være klar på, at spillet kommet til at føle en smule anderledes. 

Der findes desværre ikke en form for padel tennis bolde, som kan bruges til begge sportsgrene. Det ville være praktisk og nemt, men forskellene i, hvordan tennis og padel bolde bruges, resulterer desværre i, at en sådan bold ikke kan lade sig gøre. 

padel bolde

Hvor og hvordan finder jeg den rigtige bold?

For at kunne svare på dette, er det vigtigt, at du starter med at overveje, hvilken type padel du spiller og ønsker at spille. Er det et stille og roligt spil for at tilbringe tid med venner og veninder? Er det for motionens skyld? Eller træner du måske med henblik på at blive god nok til at spille turneringer? Denne beslutning er med til at afgøre, hvilken type bold du søger.

Du kan med stor fordel benytte dig af tests og anmeldelser af padel bolde, så du kan få et dybere indblik i, hvordan boldene fungerer, og hvad de særligt egner sig til. Det har den yderligere fordel, at du måske også hurtigt kan får sorteret nogle modeller fra, som eventuelt ikke lever op til de forskellige kvalitetskrav. Mange tests, som den vi har udført her i artiklen, fokuserer udelukkende på de bedste mærker og modeller, så du skal blot fokusere på, at boldene lever op til de ønsker, du har.

Et personligt valg

For at finde den helt perfekte padel bold, handler det som sagt om at følge dine ønsker og behov, og så vælge de modeller, som dækker disse. Men i sidste ende, så ved du først, om det er den rigtige bold, når du rent faktisk prøver at spille med den. Når du har købt bolden, så skal du derfor bare ud at spille. Spil nogle spil, giv det lidt tilvænningstid, og så vil du begynde at kunne mærke, om det er de rigtige padel bolde til dig og din spillestil. 

Du kan naturligvis prøve dig frem, når du spiller mod andre. Hvis du er med i en padel klub, så kan du jo også med fordel spørge de andre medlemmer, og eventuelt spille mod dem, for at prøve deres padel bolde. I mange tilfælde vil du opleve, at der faktisk er tale om de bolde, som vi har med her i testen – og det er netop fordi de er de bedste bolde på markedet, og de ligeledes er de mest populære.

Hvis du står som helt ny spiller og prøver at tage en beslutning om, hvilken bold du skal starte med, så er der også specifikke padel bolde, som egner sig til dette. Vi har valgt at tydeliggøre hvilke niveauer, de forskellige bolde egner sig til i vores test, og du kan med fordel vælge de bolde, vi har markeret som ”Alle”, da de egner sit til alle former for spil – inklusive nybegyndere.

Hvor købes de?

Når du har foretaget en beslutning om, hvad du vil købe, så er det nemt og hurtigt at klare over nettet. Vi har faktisk gjort det endnu nemmere for dig, da vi ved hver af de padel bolde, vi har med i testen, har inkluderet nogle links til webshops, hvor du netop køber disse bolde. Disse webshops er nøje udvalgt, fordi de netop er nogle af de førende padel specialister på det danske marked, og det er butikker, som vi garanterer dig for, at du kan stole på.


Kilder og tests

 • Padel Joy har lavet denne guide – læs mere her.
 • Simplepadel har lavet denne guide – læs mere om boldene her.