Hvor meget tjener en spiller i padel?

hvor meget tjener en spiller i padel?

Et af de spørgsmål, jeg får ofte, når det handler om padel, er: Kan man tjene penge på padel tennis?

Det korte svar er: Ja, det kan du. Hvis du er dygtig nok, er der penge i den nye sport, og præmiesummerne kommer til at stige i årene frem. Det er der ingen tvivl om.

Der er stadig langt, som i rigtig langt op, til de præmiesummer, du ser i traditionel tennis, men padel tennis er bestemt på vej frem, så der er god grund til at træne og finpudse formen.


Hvad tjener de bedste padel spillere?

Det er ikke nemt at give et entydigt svar på spørgsmålet: Hvad tjener en professionel padel spiller?

Indkomsten udgøres af forskellige beløb, dels præmiepenge og dels støtte fra sponsorer, reklameindtægter osv. Hvor meget den enkelte professionelle spiller tjener, er altså ikke noget, du kan finde sort på hvidt. Men det du kan kigge på, er præmiepengene.

Du kan bedst få en fornemmelse af udviklingen ved at se på præmiesummerne for forrige år og sidste år. I 2021 tjente verdens bedste padel spiller 113.000 euro, svarende til lige godt en million kroner, mens det beløb blev firdoblet sidste år.

Årsagen til den voldsomme stigning skal findes i etableringen af den nye turnering Premier Padel, samtidig med at man så en generel stigning i præmiesummerne på APT og WPT.

Sidste år var den samlede præmiesum ved de fire Majors inden for Premier Padel oppe på 525.000 euro. De fire store turnering for mænd, er Majors i Qatar, Italien, Frankrig og Mexico.

Det betød, at der til mestre i hver af de fire var en præmiesum på 47.300 euro pr. spiller. Du kan se fordelingen her:

 • Sidste kvalifikationsrunde gav 820 € pr. spiller
 • Hovedlodtrækning første runde: 2.900 € pr spiller
 • Ottendedelsfinale: 5.250 € pr. spiller
 • Kvartfinale: 8.500 € pr. spiller
 • Semifinale: 13.100 € pr. spiller
 • Finalen: 23.600 € pr. spiller
 • Mestre: 47.300 € pr. spiller


Ligestilling mellem kønnen

Samtidig med, at præmiepengene blev sat op, besluttede det internationale padelforbund, WPT, sidste år, at mandlige og kvindelige spillere fremover skulle have samme mængde præmiepenge. Dermed er der slået et kæmpe slag for ligestilling i sporten – nu mangler vi så bare, at Premier Padel også laver en turnering for kvinder!

Med beslutningen fra World Padel Tour er det første gang i historien, at en global sportsgren har samme præmiesum for mænd og kvinder ved samtlige turneringer på touren.

Og det er nogle vilde præmiestigninger, de kvindelige padel spillere har nydt godt af. Præmiesummerne ved Challenger-turneringer er steget med 250%, ved Open og Master-turneringerne steg præmiepengene med 178%, mens der i Master Final turneringen sås en præmiestigning på 160%. Dertil kommer, at der blevet arrangeret flere turneringer for de kvindelige spiller på verdensplan.


Også gode penge i de mindre turneringer

Indenfor padel tennis er der også gode penge i de mindre turneringer, end de fire Majors under Premier Padel jeg nævnte ovenfor. De mindre turneringer kaldes Type II og Type III-turneringer. Her ses der samlede præmiesummer på:

 • Type II har en samlet præmiesum på 250.000 € pr. turnering
 • Type III har en samlet præmiesum på 125.000 € pr. turnering
 • Sæson Masters har en samlet præmiesum på 280.000 €

Omkring en million euro i sponsorpenge

Som tidligere nævnt er det ikke muligt at give et konkret tal på, hvad verdens bedste padel spillere tjener i sponsorpenge. Snuser man rundt i tidsskrifter og på nettet, lyder vurderingen dog, at de førende spillere indenfor padel tennis på verdensplan tjener noget, der ligner en million euro om året i rene sponsorpenge.

Her er det vigtigt at understrege, at den slags sponsorpenge kun tilfalder den absolutte elite indenfor sporten – bare får pladser nede af ranglisten, ser beløbene helt anderledes ud. Og på sponsorsiden er ligestillingen desværre ikke slået igennem endnu.

Det vurderes, at sponsorpengene til kvindelige spiller i verdenseliten er tre gange lavere end mændenes.

For spillere, der endnu ikke har nået toppen, men befinder sig et eller andet sted på ranglistens 50 første pladser, ses der sponsorstøtte i nærheden af 100.000 € for de mest lovende spillere.


hvor meget tjener en spiller i padel?

Flere sponsorer i dansk padel

Hos Dansk Padel Forbund oplever man i øjeblikket en rivende udvikling også på sponsorsiden, mange virksomheder, organisationer og fonde støtter op om sporten og sørger for, at der er penge til at udvikle spillet og spillerne, både i arbejdet med juniorspillere, spillere på landsholdet og de mange turneringsspillere, vi i dag ser i Danmark.

Rent faktisk er Danmark et af de lande i Europa, hvor det går allerhurtigst med at udvikle sporten i disse år. Vi har allerede overhalet lande som Tyskland og England – og måske bliver padel tennis med tiden en lige så stor sportsgren i Danmark, som den er i Italien og Frankrig.

Den store interesse for spillet i Danmark gør, at du som spiller har gode chancer for at finde en eller flere sponsorer, så du kan udvikle dit spil og din teknik – ikke mindst gennem deltagelse i danske og internationale turneringer.


De store padel-nationer fører an

Der er stor forskel på, hvor mange penge de bedste padel spillere tjener, det afhænger helt af, hvilket land de spiller i. I de store europæiske padel-nationer som Frankrig og Italien, er det nemmere for en spiller, der er placeret et pænt stykke nede på den nationale rangliste, at få gode sponsorater, end det er tilfældet for selv eliten i lande, hvor sporten er knap så udbredt og populær.

Der ses dog en generel tendens over hele Europa til, at padel tennis tager fart – og at mange virksomheder, fonde og organisationer kan se en fordel ved at blive koblet sammen med den fremadstormende sportsgren, som favner både motionister og professionelle. Den øgede interesse for sporten er lig med flere og bedre sponsorater.

Jeg tør ikke påstå, at padel tennis nogensinde kommer op på siden af traditionel tennis, når vi taler om præmiepenge og indtjening for den enkelte spiller. Men jeg tør godt påstå, at det kun bliver mere rentabelt at spille padel tennis på professionelt niveau i fremtiden.

Læs også vores guide omkring bedste padel bat lige her på siden.


Kilder og tests

 • Læs Padello artikel omkring hvilke overvejelse du skal have med når du bygger en ny padelbane her.
 • Padeljoy har også skrevet en artikel her.
 • Læs også Simplepadels artikel lige her.